Senaste inläggen

Av Lena Persson - 16 augusti 2011 22:22

Vi fick kaffe på sängen av Martin idag, vet inte när det hände sist. Men det är vår 25 åriga bröllopsdag idag. fast så mycket firande blir det inte. jag är ledig idag, men Anders jobbar kväll.


 Åkte iväg en sväng med Citca och Birba för att träffa en person från tidningen, han ringde förra vecka och ville göra ett repotage om kantarellsök.

Något som jag inte alls har tränat med mina hundar i år. Provade med några förra året men inte så någon blev färdig hund. Och han som skrev var inte så insatt i hund, så jag kan nog tro att det blev flera missförstånd. Han undrade om jag hade klickern för att bestraffa när hunden gjorde fel. Så får se vad det står i tidningen.


Har tränat freestyle med Electra, det går framåt. tog en promenad med henne innan och då markerade hon att det fanns kantareller nere i mossa, så där fanns det kvar ett minne av den doften, troligtvis var det en bra belöning hon fick när hon letade förra året.


Sedan har vi gjort lite olika aktiveringsbanor till de andra hundarna.


Lite bilder på Watitzi och Devil.

  Devil ligger och väntar på sin tur, med favorit leksaken för honom och Charizma.

  allt går att fixa med gott godis, Devil i lilla tunneln, Isak och Simon hjälper till med banorna.

  Tänkte ta en bild på Watitzi när hon hoppade men hon var snabbare än kameran, när jag tog bilden var hon redan över.


De har fått leta maten ute idag med, något som är uppskattat.


Avvaktar lite med spårning ett tag nu, eftersom bockjakten har börjat idag så vill man inte vara i skogen för mycket.


men frestyle, klicker kör vi med här, lite då och då. behöver inte vara några långa pass utan ta tillfället när det kommer.


Har kört igång lite kurser nu, och fler på gång. 

ANNONS
Av Lena Persson - 9 augusti 2011 09:37

har det varit sista veckan, men jag har hållit mig till personspår nu. Men var med lilla Hulda med ägare och lade ett par startspår med blod och vildsvins klöv i slutet, det fixade hon bra, i bra tempo med.

  Hulda.

Annars är det jobb, hundar, rivningsarbete som håller mig och resten av familjen igång. har fullt upp med kursplaneringar just nu. har 2 valpkurser på gång en nu och en i oktober, en allmänlydnad, 4 viltspårkurser och en aktiveringskurs.  men det är valpkursen jag startar upp med nu.

Har ju egna utbildningar på gång så har rätt mycket inplanerat för egen del, nu i höst.ANNONS
Av Lena Persson - 4 augusti 2011 21:07

var det när vi träffade dem som hade möjlighet att deltaga i kennelträffen, men det var inga sura minner för det. 

Dagen bjöd bland annat på lydnad, agility, spår. Här kommer lite bilder från dagen. Bilderna har jag fått från Cecilia och  alla var inte närvarande när bilderna togs.

    Jessika och Eroz.

    Enzo/Kodjo

    Rikard och Elias

  Johan och Diva/Shiva

    Diva/Shiva och Donna.

  Chabo

  Atlas/Bex och Clabbe/Douglas.

har varit mycket spårning den sista tiden, har kört personspår mest.

Annars så drar kurserna så smått igång nu, mer info finns på hemsidan.

www.hundsparetbirba.se


Av Lena Persson - 21 juli 2011 21:10

Vi kommer att köra lydnad, agility, spår, person och id. Eventuellt rallylydnad och freestyle.

Det kommer också att bli lite uppvisning av lite trix och konster som man kan göra som aktivering.


Allt är gratis, det enda som kostar är lunchen som vi har planerat att äta gemensamt på ett matställe.


Det kan finnas möjlighet att någon mer kan få plats. Hör av er i så fall.


Vi hoppas på att alla får till sig lite av det som man är intresserad av.

Av Lena Persson - 17 juli 2011 22:11

Ja det blir inte ofta jag skriver här, är kanske dags att lägga ner den, tiden räcker inte till med allt. Men ska ta lite i bakvänd ordning.


Men ska försöka få till lite av det som har hänt de sista veckorna..Nu i helgen har vi hållit på och försökt få till lite på gården, det är mycket som ska fixas och ändras här och det tar mycket tid att få iordning...men hundarna och vi har varit mycket ute i skogen med. 


Ett stort grattis till CECILIA och DOUGLAS (Perssons Clabbe) som tog ett Cert och BIR i Tvååker i lördags.


 Var i onsdags iväg till Falkenberg och vallarna, för att se teatern där, vi försöker komma dit en gång varje sommar för att se den. var lite svårt att få in det i år men det lyckades. Tack för sällskapet, Annelie och Roger..


Kom hem på kvällen i måndags efter en vecka uppe i Åre / Järpen. En vecka varvad med semester och studier, supermysig vecka. Det är ett helt annat tempo där uppe, positivt menat, ett lugn som man nog måste uppleva för att känna.


Vi bodde i en stuga på Ristafallets camping, här kommer lite bilder på vattenfallet som vi bodde bredvid..det hördes hela tiden, men inte så det störde.

            Jag var på en etologi utbildning uppe i Järpen, väldigt bra, med mycket nytt, men även med mycket som satte igång många tankar, mycket ifråga sättande av vad man har tagit till sig innan. Men bara bra, man ska hålla sig uppdaterad och både tänka och känna var man själv står och tycker/ tror på. Vi fick till oss mycket nytt och fick testa på lite av varje som var väldigt intressant och väckte mer nyfikenhet.


Ser fram mot nästa gång i september. Även den gången följer Anders med upp, Stort tack till våra barn som tar hand om allt här hemma på bästa sätt.


Vi var uppe på ett berg en kväll, vet inte vad jag tänkte mig innan, tyckte inte det såg så farligt ut när de visade vad vi skulle upp på, Suljätten, tror den är ca 850 meter hög på håll ser det inte så farligt ut, men jag gjorde misstaget att titta ner när vi had kommit rätt högt upp och sedan upp, det var väldigt brant och jag går inte gärna upp på en stege ett par meter upp så jag kan säga att det kändes inte helt ok ett tag, det var spagetti i benen och snurr i huvudet och tankar på att jag ska ner för det här branta berget..men jag gav mig ända upp och när det finns större yta att röra sig på kändes det inte så farligt, lite bilder från den turen.

                På första bilden ser man toppen vi ska upp på, ser väl inte så högt ut. :) eller hur.

Jag oroade mig för att jag skulle ner med, men det gick bättre än jag trodde, man ska inte oroa sig i förväg säger jag alltid, men man lever inte som man lär. :)

Det var bara att gå och titta var man satte fötterna , men inte titta runt omkring sig så var det inga problem. Och det bästa av allt, Min rygg som har varit utdömd i över 30 blev bättre än vad jag kommer ihåg att den har varit eller när den var senast, nacken blev rörligare men inte helt ok..Men tror inte jag vill klättra i berg mer än nödvändigt för det, men  verkar som det inte är helt fel för kroppen.


Vi var och kollade runt lite överallt var en kväll vid tännforsen och vid Åreskutan, det sista kändes som ett måste när vi var så nära, men ingen höjdare att åka upp i de vagnarna. Bilder från tännforsen.

        Anders var förstås tvungen att gå ut och kolla..

Vår minsting har tagit studenten, här kommer en bild på Martin på hans student dag.

 


Av Lena Persson - 22 juni 2011 22:49

Ja det var igår de fyllde år, men det försvann på vägen.. Det har varit lite att pyssla med den sista tiden.


Håller på med kursplaneringar för sommar och höst, har rallylydnad och freestyle på gång nu i sommar, kantarellsök kör igång snart.


I augusti är det dags för valpkurs, sedan är det spår kurser på gång med.


allmänlydnads kurs blir det lite senare i höst.


försöker få in lite hundar att klippa eller trimma med, jättekul.


Med våra hundar blir det mest spår, det roligaste tycker jag. Men håller på och träna både freestyle och rallylydnad, bara som aktivering men kul ar det.


Men har lite funderingar om jag ska försöka göra anlags provet i viltspår med ett par av hundarna, har bara tränat några år, så det kanske är dags..
Av Lena Persson - 25 maj 2011 09:26

här kommer lite bilder som vi har fått på Elvis, numera Tarkka. han har växt till sig sedan vi såg han sist:)Så fin, man kan se Nova i honom.

          hans matte har också skaffat en hemsida, där det kommer att finnas lite om honom  där framöver. http://www.jegtarkka.com/

Av Lena Persson - 19 maj 2011 22:07

Känns inte som det var så länge sedan de föddes.

                  Här kommer lite bilder på dem. Förhoppningsvis får vi träffa flera av dem i sommar.


Annars har det hänt lite av varje här..har varit på freestyle utbildning, jag gillade det verkligen, inte alls som jag trodde, utan mycket roligare.   Så vi tränar på här.


Har fullt upp med kurser, mest spår kurser...härligt att se motiverade hundar och ägare..men även andra är på gång.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lenas gästbok

Följ bloggen

Följ perssons med Blogkeen
Följ perssons med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se