Senaste inläggen

Av Lena Persson - 4 december 2011 22:27

har jag kommit hem från nu, en rolig, lärorik och bra utbildning, har som vanligt varit väldigt roliga dagar.

En bild från helgen, där Frida visar på Spike .


Nova börjar bli bra rund nu och snart är det dags, visar en bild på pappan här, tagen i Växjö i november när han ställdes där, här med matte Frida.

 

En väldigt trevlig hane på alla sätt.


Har fått en bild från Jessica som har Beauty numera Alliz och hennes dotter Tua. så fina så.

 

Håller på och fixar det sista med vårens kurser, finns intresse så hör bara av er så skickar jag information på mailen när allt är klart.


hade en nybörjar kurs i klicker förra helgen, extra kul att deltagarna tog till sig det fullt ut och har önskemål om fortsättning.


ANNONS
Av Lena Persson - 15 november 2011 22:48

har jag varit på, har velat åka i flera år. Var väldigt spänd på hur det skulle vara när jag åkte upp till Borlänge och det var mycket bättre  än jag hade trodde innan. Helt fantastiska dagar, roliga, intressanta, givande och helt annolunda.


Det var den avslutade delen på etologi & fördjupad inlärning, en utbildning som jag kan rekommendera, har gått den genom hundsteg..


Här kommer lite bilder som maria har tagit och jag har fått av henne. tack maria.

     

 Det gäller att klicka rätt, här är det maria som har stenkoll.

     

Här tränar jag med Emma , som jag döpte henne till, börjar med ett gummiband för att lite senare få henne till att dra en vagn. de är fantastisktduktiga hönsen.

   

Här är den andra hönan jag tränade, Stina, hon skulle trycka ner den blå plutten så att det oranga hjulet skulle snurra, inga problem, det fixade hon.

 

Marie har en genomgång för oss, det var mycket att ta in, bara att hantera höns.

  

Här är jag med lena somjag jobbade ihop med, vi hade turen att ha lugna höns så inte ett hack behövde vi känna av. Allt gick smärtfritt till.

 

Det här ingick också i lektionen.

  

En av de fina hönsbilderna maria tog. Kan ju säga att jag gärna åker på en fortsättning, men när det blir det får man se.


Min lärare på hundsteg, Sandra Ohlsson gjorde en film om oss de dagar vi var där, verkligen kul att ha.

har fått mycket till mig i denna utbildning, fått prova på att göra etogram,beteendestudier plus några till testningar,  har varit föreläsning ett par dagar med Runar Neass, plus mycket mer.

Första dagen när vi precis började på chicken camp, tänkte jag först hur ska detta gå, jag kan nog inte få någon höna att förstå mig. och jag kan nog säga att inte var det lätt för dem, (hönsen), för det var lite si och så med timmingen. Men så fort man började med det så var man så koncentrerad på vad man gjorde så allt annat kopplades bort. Men inte för att det var helt perfekt, men de lärde sig både färg och form så vi klarade provet. men kan säga att även med träning så var det till och från det stod still i hjärnan och man inte hade helt koll på vad man gjorde. men kul var det.


Men nu laddar jag för min friskvårdshelg, den första helgen i december. Jag har ju många att öva på med massage, så det är bara att träna på.
  

ANNONS
Av Lena Persson - 14 november 2011 18:47

Känns inte som det var så länge sedan jag skrev här men det var visst i september sist. Känns som det händer en massa hela tiden.


Har fått en väldigt fin bild på Nino, väldigt lik mamma, bara färgen som är annolunda.

 

Har börjat på en friskvårds instruktörs utbildning, som  är väldigt bra, det var intensiva men roliga dagar, kände mig bra fullproppat när jag var på väg hem, men det smälte in efter några dagar.  Så nu är det bara att öva och jobba på till nästa tillfälle.


Har varit rätt mycket den sista tiden med jobb, utbildningar ( både inom jobb och hundar) och rätt många kurser, har kvar några kurser än, men inte så många.


Var förra vecka på chicken camp i Borlänge, men det kommer i ett eget inlägg.


Har tränat lite på att ta kort idag, har skaffat en ny kamera som jag inte har lärt mig än, men som Anders säger, det finns väl en bruksanvisning men jag är inte så bra på att läsa dem..

Men det ingick en fotokurs så kanske bra om jag försöker ta mig tid till att gå den, tyvärr så går den nog närmast i Linköping.

HUMLAN

   

CHAIZMA

Av Lena Persson - 26 september 2011 09:49

Ja, hur man än planerar och funderar och vänder allt fram och tillbaka, så är det inte säkert att slutresultatet blir som man tänkt..men så är det, mycket som ska spela in.


Har fått till 3 helt nya spännade kurser, enligt mig   men helt klart inga vanliga.

men mycket bygger på samarbete och hur man själv agerar. Men jag får nog finslipa på dem och se hur vintern blir, kan nog ha dem inomhus men annars så släpper jag dem till våren.


Håller på och finslipar lite med på veckans kurser, har kurs ikväll, tisdag, torsdag och fredag kväll. Ikväll och imorgon allmän lydnad, torsdag valp och fredag personspår.


Har fått klart med en av hanarna som jag ville ha till en av tikarna, nu är han röntgad och ögonlyst. A-höfter, ED Ua, ögonlyst OK. Och en kanon trevlig hund.

Här kommer en bild som är över ett år gammal den är på Hugo, tog den när vi hade varit på en utställning förra sommaren, här med lilla Nino.


  ska snart försöka träffa HUGO och hans matte Frida och få till några nya bilder.


Stort Grattis till Cecilia och Douglas som fick 99 poäng när de tävlade i rallylydnad i helgen.
Av Lena Persson - 16 september 2011 22:08

Och börjar med en ledig fredags kväll. Har haft några kurser i veckan, men har ingen ikväll, har bara gått igenom planeringen som jag gjorde för en och en halv vecka sedan.För att kolla av det lite. Har både en allmän/vardaslydnads kurs och en personspår kurs imorgon. resten av helgen kommer att läggas på hem och trädgård och träna vidare med hundarna.


har lite mer på gång, men det kommer på hemsidan jag har om kurser när allt är klart. www.hundsparetbirba.se  men troligtvis kommer jag att ha lite kurser i vinter med och lite annat nytt.


Men försöker lägga mest tid på våra hundar framöver så det blir nog inte mer än någon klickerkurs, freestyle eventuellt rallylydnad som jag kommer ha inomhus i vinter.
Av Lena Persson - 15 september 2011 21:45

Åkte upp till Åre i onsdags förrra veckan och kom hem i måndags, har varit på ett par nya dagar inom etologi och fördjupad inlärning och ett par dagar när det var föreläsning av Runar Neaas. verkligen bra dagar, det enda negativa var att jag inte var helt pigg under några dagar.


Annars är det fullt opp med jobb, kurser och träna egna hundar. Kurserna har kommit igång  och rullar på, allmän/vardagslydnads kurserna har jag fått starta 2 eftersom det är 12 deltagare.


Hade avslut på en kurs igår där de fick prova på rallylydnad, verkade passa både hundar och ägare. Ska försöka hitta en tävling som funkar med tid och plats och starta med Conti. Det största problemet är nog att få in det  i schemat.Grattis Maria som lyckades på anlagsprovet och fick full pott ikväll.

Fortsätter snart med viltspårkurserna, både nybörjar och fortsättning. Av Lena Persson - 23 augusti 2011 21:24

har Conti och jag varit på. Och jag kan nog säga att jag är imponerad av Conti, han hade kommit väldigt långt när vi av slutade idag.

Och både han och jag tyckte det var kul. Men allt som går ut på att samarbeta med hund är kul. Fast nog var det många gånger vi fick hjärnsläpp både jag och Conti, men det är mycket som man ska få in på kort tid.


Imorgon är det dags att börja på högskolan i Kalmar igen, skolstart för mig med efter sommaruppehållet. Två terminer kvar.


Men har lagt in träningstid imorgon kväll, men imorgon ska jag köra freestyle.Av Lena Persson - 22 augusti 2011 19:20

Har startat en valpkurs,har haft två träffar och det är så kul att se hur de händer saker med dem, ägarna jobbar på bra, nästa valpkurs är planerad att starta i oktober.


Två allmän lydnads grupper startar nästa vecka.


Aktiveringsgrupp, rallylydnad verkar också bli nu.


Spårgrupper är också på gång, men jag vill vänta några veckor ännu innan jag startar upp dem, det blir några stycken. 4 eller 5 grupper.


Intervjun blev rätt bra, bättre än jag trodde den skulle bli, men lite fel här och där, och helt färdig kantarellhund är hon inte än, men med den lilla träning hon har fått i år i kantarellsök,  så är hon kanonduktig, hon kan trots att hon är 11 år.

http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/43481/1/49/


Annars så är jag en bit uppåt landet just nu på en instruktörs utbildning inom Triebball. Kom med av en slump, men vad kul, conti har jobbat på idag så jag är riktigt imponerad av honom, för att vara han..Vi har mycket att jobba med hemma med och tror nog att jag ska köra Devil eller Diza på det mer än han men så är det ,man ser efterhand vilken hund som kan verka funka..Det handlar om samarbete på högsta nivå och mycket att tänka på både för hund och förare.


Vi åkte hemifrån idag vid fyra tiden på morgonen, så vi kommer nog att sova bra inatt, för att fortsätta imorgon med träningen.


Men först ska vi ut och gå en långrunda för nu har det slutat ösa ner regn, det räcker med en promenad i regn idag. Få se om vi kommer fram någonstans bland alla hundar och hästar som finns överallt här, han verkar inte bry sig så mycket om hästarna , har till och med hälsat på ett par idag.Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lenas gästbok

Följ bloggen

Följ perssons med Blogkeen
Följ perssons med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se