Senaste inläggen

Av Lena Persson - 19 februari 2012 10:58

på Cleo,  "Perssons Fanta" lite  från hemma, resan hem och från valpkursen hon började i veckan.

                   

det är så roligt att få följa er på vägen. Här kommer en liten video från valpkursen, när det var lite paus och fri lek.


 


  Tack Alexandra för att du delar med dig.


ANNONS
Av Lena Persson - 6 februari 2012 23:06

Så här har Electra tyckt att dagarna ska tillbringas..lite som väck mig när våren är här.

 

Bäddat ner sig i kuddar och filtar..

 

Ville du något??

 

Inte det, då sover jag vidare..strunt samma att Safiiri ligger och tuggar på ett märgben..hon verkar ha hittat sin plats i livet...även om hon är med ute, men inte för långa stunder..men vi har det kallt nu så fort den värsta kylan är över är hon nog mer ute än inne.

lite till bilder från mobilen.

   

Isak kom en stund igår på kvällen,  innan han skulle gå kunde han inte låta bli utan lade sig för att mysa med valparna..och fick två som kom och lade sig för att sova på hans arm.

 

Lite svårt att slita sig från dem då.

ANNONS
Av Lena Persson - 6 februari 2012 20:59

det var bra kallt på morgonen, så valparna fick vänta innan de fick ut och leka lite. Det är fullt ös när de kommer igång alla, både ute och inne..de vuxna flyr.


idag var det Charizma som tog på sig att hjälpa till, Safiiri och Diza har varit med de sista dagarna, men det är bara korta stunder nu. de små är bara för mycket verkar de tycka, den enda som aldrig verkar tröttna är Nova, hon har full koll på de små, dag som natt.


Här lite bilder från idag.

                                   


Kommer lite till något senare.. 

Av Lena Persson - 5 februari 2012 20:47

Ja det känns ibland som man har fler än man har, de är överallt de små. Och de stora flyr :)  för att hitta en lugn plats.. för att komma tillbaka till de små igen.


valparna vill vara ute men tyvärr så är de inte helt rustade för långa stunder än, nu när vi har bra kallt, närmare 30 grader inatt, så på morgonen var det inte så varmt...och det har de inte helt förstått, de utforskar världen fast det är kallt, men inte så mycket som både vi och de skulle vilja.


Men inomhus rör de sig rätt fritt nu och är med de stora hundarna.


Tog lite bilder häromdagen men då lade batteriet av, så det blev inte så många.

Dem jag tog ute idag blev mer bilder på dem i grupp för de grär och under  ner sig i snön och klättrar över och under där de drar fram.


Nästa helg börjar de första flytta.


Här lite bilder.

                       


Tog några inne med mobilen ska kolla hur de blev senare.Av Lena Persson - 28 januari 2012 21:45

De växer för var dag och testar mer och mer, det verkar inte finnas något stopp på dem, allt ska undersökas. Vi har inte så mycket som de inte får bita i eller prova på men det är att försöka ha koll för de hittar det man inte vet finns.


                                    


Svenka kennelklubben har en bra text om finsk lapphund.


Att tänka på - Finsk lapphund

Om du funderar på att skaffa en finsk lapphund, tänk på att...
  • Den vill gärna vara ute mycket och är väldigt anpassningsbar.
  • Det är en mjuk hund så det är viktigt att man inte är för hård i uppfostran. Den kräver en lugn och tydlig ledare.
  • Rasen mognar sent, de utvecklas långsamt och lever ofta ett långt liv. En livslängd på 12–15 år är inte ovanligt.
  • Den växlar snabbt och lätt mellan vila och arbete, är intelligent och kräver varierande arbetsuppgifter för att trivas.
  • Rasen trivs inte att vara ensam eller stå i hundgård utan vill leva ett aktivt socialt liv nära sin familj.

Taget från svenska Kennelklubbens sida.


Det här kan nog de flesta som har finsk lapphund känna igen.


såg också att de hade vår Birba som modell för rasen är från rasboken hon är med i. Visste inte om att hon fanns där med. Hon finns ständigt med i våra tankar, och man kommer ihåg allt som vi har gjort. men har inte ringt försäkringsbolaget än för att ta bort försäkringen, efter det bemötande jag fick sist.

Vi fick ta bort Astra endast 5 månader, eftersom hon hade ett medfött kraftigt fel så hon skulle inte kunna vara hund, skulle inte orka något om det gick att åtgärda på henne. det var 2009. det var tungt besked vi fick när jag dagen efter ringde till försäkringsbolaget säger en hurtig person, jaha då ringer du imorgon och försäkrar en ny hund. Jag blev helt ställd men sa något att det gör jag inte, fick svaret det gör de flesta. jag vet inte om hon sa det för att vara snäll eller vad, men någon ny hund har det inte blivit än.


För även om man har många hundar, så har alla en plats hos oss ,är en individ, kan vara svårt att förstå för alla. Men alla lämnar ett tomrum efter sig, saknad efter dem finns alltid kvar, men också glädjen av att få låna dem en stund och få dela deras liv.


Nu har vi bara en stor oro för de andra hundarna, vi har flera som börjar bli äldre nu så det är bara att försöka få dem att må så bra de kan. Men även veta att vi bara har en stund till låns och att det inte är för evigt.


Av Lena Persson - 28 januari 2012 20:22

Det kommer att bli en massa bilder här i några inlägg, men de flesta som ska ha valpar kommer långt ifrån och då kan de se sin valp. De är inte lätta att ha ute själv numera, vi har det rätt kuperat, med mycket buskar och träd så det finns mycket att utforska och kolla av för dem. Vi försöker ha ute dem flera gånger dag, för vi får ju plocka in dem efter en stund, det blir lite kallt om magen  och tassar för dem, men det håller de inte med oss om.


Vi hade ute dem rätt sent igår kväll och de springer överallt, även om det är helt svart ute ,inte att  de sig om att det var svart, det var bara vi som hade svårt att se dem.


Vi har dem fortfarande kvar på nätterna i sovrummet och de sover hela nätterna igenom, börjar röra på sig när vi går upp.


Är helt ledig i helgen, behövs nog för att komma i fas har inte varit på rätt dag någon dag denna vecka tror jag. Blir tvungen att ta ett beslut de närmaste dagarna, men känns som att jag för en gång skull hoppar det, känns inte som det är så viktigt även om det är ett bra erbjudande, men just nu känns det så, har ett par dagar på mig att bestämma mig. Men tror inte jag ändrar mig.

Lite bilder.

                   


Inte så bra bilder, har en bra kamera nu, men det ingår visst en kurs i den, men har inte haft tid att gå den ännu, den går i Linköping så det gäller att ha bra med tid om man ska lära sig den, så än kör jag på egen hand.


För er som är intresserade av bilderna så kommer det fler ikväll från idag. Tänkte jag skulle dela upp dem i ett par gånger, så det inte blev för mycket på en gång.Av Lena Persson - 23 januari 2012 19:51

  tiden går fort. Känns inte som det är så länge sedan de föddes.


Valparna är 6 veckor och full fart på dem, inga problem för dem att springa ute i snön.För det har kommit rätt mycket snö nu, så det är högt för dem.


Har varit på utbildning nere i skåne i helgen, har utbildat mig till HMT testledare. Fick kolla av flera ekipage för att se vad man ska titta på och hur man dömer för att kunna det när man själv ska testa av. Var också mycket teoretiskt med. Verkligen roligt och lärorikt.


Har valparna springande runt benen, de känner på allt de kommer över, det dras i saker som ramlar omkull, men ingen av dem bryr sig att det ramlas saker och smäller omkring dem, utan de är bara nyfikan på vad allt är och hur det smakar och känns. Men det gller att ha ögon överallt, för de är överallt :)


Bilder kommer senare..Av Lena Persson - 19 januari 2012 22:12

Att du skulle försvinna från oss så snabbt trodde vi inte, du har funnits hos oss i snart 11,5 år. Du har gett oss så mycket.


Du var med oss ute med de andra hundarna på kvällen visst har vi märkt att du har blivit äldre den sista tiden, men några år till trodde vi nog. de andra hundarna väckte oss vid 4-tiden för att tala om att något var fel, innan vi förstod vad så försvann du mer och mer, vi har nog inte förstått än, att du är borta.


Vi fick inte ta farväl av dig, du försvann så fort bort från oss. Du fanns kvar i livet men ändå inte. att du skulle drabbas av något som kan jämföras med, som vi säger hjärnblödning, men inte riktigt så men gjorde att allt försvann snabbt. Men du fick inte sluta där utan var tvungen att göra det hos veterinären, du fanns där men ändå inte, du verkade inte se, höra eller känna något, du var som levande död så snabbt.


Älskade Birba så saknad av oss alla.


 

Birba 5/8-2000---18/1-2012


Ja du bibsan vi kommer att titta efter dig, men även minnas allt roligt som det har inneburit att få vara en del av ditt liv. Du har funnits både för oss och alla de andra hundar.


Vi saknar dig.Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lenas gästbok

Följ bloggen

Följ perssons med Blogkeen
Följ perssons med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se