Direktlänk till inlägg 22 april 2009

Ibland blir det lite mycket man stöter på, som man

Av Lena Persson - 22 april 2009 21:23

skulle vilja ösa ur sig..Men för vems glädje, problemet med mig är (ett av dem) att jag skakar av mig rätt fort, för de som står för mycket av det som , de tycker ska så vara. Verkar inte ha kunskap eller förståelse för så mycket, som de ger sken av..Men så är det nog med mycket, ju mer man vet ju mindre försöker man visa det.

Men inte skulle det störa mig om de i min närhet skulle vilja köra 3 maratonlop i veckan, bara de inte drar in mig i det.

För det går inte att jämföra oss människor, vi har alla olika förmågor, på olika plan, det finns alltid något man är bättre eller sämre på, men allt klarar man inte av. Men det är nog ett litet problem i samhället, vi tävlar hela tiden, medvetet eller omedvetet. Och visst är det bra att sätta upp mål och se framåt. Men då ska det vara realistiska mål och man ska må bra av dem, inte göra dem för att någon annan ska tycka man är duktig och sedan må skit.

Och förpesta tillvaron för andra utan att vara medveten om det. Sedan säga att man är rak, om det kan menas att vara rak , genom att hoppa på andra. Man kan vara ärlig och säga saker men utan att såra andra.

För jag kan aldrig säga till någon vad som är rätt eller fel för den, för det vet jag inte, men när man träffar så många som mår dåligt, för att de känner så höga krav på sig och mår dåligt av att inte räcka till.

Då blir jag ledsen, för vi måste se vad andra gör istället för allt de inte gör eller borde göra. För vi är olika.

Samma sak med hundar, man kan inte jämföra hundar, de är olika individer och raserna skiljer sig åt. Men ibland önskar man nog att många kanske läste om rasen de väljer efter texten om dem och inte efter bilden på den. Och vad man vill med hunden, ibland vet man inte när man skaffar hund vad man kommer att syssla med,förhoppningsvis stämmer det med den ras man har valt. Och att man tar hänsyn till vad hunden är avlad till.

Jag älskar att spåra med hundarna, men inte kräver jag att alla runt mig ska göra det, men som tur är så gillar hundarna det.

Usch så pessimistisk jag lät nu, det var inte meningen. men som jag har skrivit tidigare livet är kort, lev nu, jaga inte efter vad andra gör utan gör det som känns rätt för dig.

Det försöker jag göra, för annars hade jag inte hoppat på de utbildningarna jag har gjort, jag går dem för min skull, jag vill det. Och i det här fallet så är det bara jag som kunde ta det beslutet, tillsammans med min familj förstås. Men det var ju inget som kom till mig, utan jag fick själv ta steget, och det känns väldigt bra.

Och allt är inte problem fritt, men mycket går att lösa, om man inte förstorar upp det förstås. Njut av livet, och var rädda om varandra..


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Persson - 10 augusti 2014 21:21

efter Contis dotter Besutys dotter Tua finns hos Jessica, några riktiga små godingar. här kommer lite bilder på dem,hon har några kvar som letar nya hem, leveransklara den 1 september.                   ...

Av Lena Persson - 3 februari 2014 11:19

har legat nere med bloggen under en väldigt lång tid, inte för att inget har hänt, utan mer att det har hänt lite väl mycket både på det privata, personliga och hundarna. det finns mycket som har prio ett i sådana lägen. men nu hoppas jag att jag kan...

Av Lena Persson - 5 april 2013 22:14


men ni ska veta att vi finns för er och våra tankar idag har varit hos er. Flingan som har bott i Norge förolyckades idag. Vi är tacksamma för att hon har fått bott hos er och haft ett innehållsrikt liv och vara älskad även om det blev ett kort liv, ...

Av Lena Persson - 31 december 2012 18:54

om man tänker tillbaka på 2012 så har det varit ett jobbigt hundår, började året med att Birba blev sjuk och vi fick ta bort henne i januari, sedan i maj tog vi det beslut som vi hade haft över oss länge och Bamse fick somna in. Tyvärr så vet vi att ...

Av Lena Persson - 26 december 2012 20:07

känns det som det har varit länge på alla fronter. Vill mycket men tiden räcker inte till, mycket på grund av att dagsljuset inte finns så det är att träna inne mycket nu och hitta på lite olika saker för att se om det funkar eller inte.. Devi...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lenas gästbok


Skapa flashcards