Alla inlägg under december 2008

Av Lena Persson - 16 december 2008 22:56

jag har varit helt slut i ett par dagar...börjar komma ifatt nu.

Ifredags gav jag mig iväg efter 9.00 Det snöade och vägarna var inte de bästa, men det gick bra..fick sitta i lite köer, eftersom det hade hänt lite olycker efter vägen, men det såg som tur var ut att bara röra sig om materiella skador.

Men var uppe i god tid för att på dagen träffa vargarna i kolmården, vi fick träffa 4 hanar, man glömmer fort att det är vargar. Men det var en upplevelse, även om det var väldigt blött och kallt. Regnet vräkte ner hela tiden i var där..sätter in ett par bilder på sandra och ida med vargar..Ida kommer att skicka lite bilder till mig, som hon tog, när hon får tid, är nyfiken på dem. Det var lite småtjafs mellan vargarna när vi var där, men det varnade han, som var med oss, om innan.

Efter det bar det av till Enköping för helgens kurs..teori på fredagskvällen. På lördagen var vi ute och spårade halva dagen, på eftermiddagen teori. På söndagen delade vi in oss i 3 lag och fick klickeruppgifter, som vi skulle träna in på ett par timmar. De var alla så duktiga, och Conti och jag lyckades få in lite med , inget avancerat, men han förstod vad det var jag klickade in. Så vi kunde visa upp det med. Det är bara att ha tålamod, så kan vi nog fixa lite mer. För jag kände det som ett stort framsteg, när jag vet hur trögt det har varit innan. Kan ju vara så att det är jag som har kopplat lite mer..

Sedan fick vi ett prov på vad vi har gått igenom i höst, inget vi visste om, men det är ju jättebra, för det ska ju sitta mycket, utan att man ska vrålplugga innan. visst fick jag lite hjärnsläpp, och inte veta hur jag skulle skriva. Formulera mig rätt, men skönt att kunna kolla av sig redan nu, för då vet man ju lite hur man ligger till. Efter det hade vi lite mer teori och sedan gjorde vi aktiveringsleksaker.

Ikväll har jag bakat julkakor till hundarna, 3 olika sorter, på blandning av nötfärs, ost och bröd..morötter och nötlever...och på barnmat ett par olika sorter, och lite mer i ... så det är som att baka pepparkakor. hjärtan, grisar  och sånt..hundarna har inte fått smaka dem ännu, men såg ut som det var godkänt på lukten..får se vad de säger när de får dem.

Valparna växer och far runt, de vill vara med hela tiden, och de hinner med mycket..ute far de runt, springer både upp och ner för berget..de är helt underbara..

Av Lena Persson - 11 december 2008 20:49

bara hunddbilder, för han fotar för fullt med den. Själv hinner jag inte med dem, de är ju knappt stilla..Och Conti far runt och leker med dem. Annars kan han vilja krypa in i en egen vrå, för tikarna är förtjusta i honom...och det kan bli lite för mycket..men valpar, då är det skillnad.

Valphagen den kan vi nog glömma, och han är inte liten, men de klättrar bara över, Dimma är en liten lugn tik, tror vi ja..men hon är duktig på att klättra..inatt har jag varit uppe gånger flera för att plocka in henne, men det känns som ett onödigt projekt. Hon ska gå ut i rummet som hon vill, och lägga sig och sova på rygg, under en bokhylla..Diva och Devil är ofta över med , men inte så ofta..Diva var den som började, men har lugnat ner sig..Donna, Diza och Dexter har inte försökt än. Men de lär sig väl snart de med.

Har varit en intensiv tid nu, så ikväll blir det sovdags tidigt...bäst att vara pigg när jag åker imorgon, ifall det blir lite snö som faller ner. De har ju varnat.

Så här kommer lite bilder från dagen...

Av Lena Persson - 10 december 2008 20:32

Valparna är ute flera gånger dagligen nu. Idag har de sprungit runt i den lilla snö, vi har fått, det har kommit ner lite hela dagen, men varit väldigt slaskigt med.

Safiiri och Conti har sprungit runt och lekt, och försökt få med sig valparna i leken..Lite har det väl fungerat men de är lite för små ännu, för att hänga med.

Väntar på bilder på Chili, han har verkligen lyckas på jaktfronten, jag är inte så insatt. Men vad jag har förstått så har de skjutit flera rådjur för honom, plus att han har letat upp skadat vilt. I helgen hade han visst ställt ( tror det heter så) två vildsvin..OBS, det var inte meningen de fanns bara där. Men han hade ändrat skall, höll rätt avstånd, visste precis hur han skulle göra. Han är ju bara lite över 10 månader, men att sedan skytten missade är ju inte hans fel. Men han har en stolt husse, känns kul att han blev så som han ville, det vet man ju inte...Jag är ju glad för att våra stannar kvar och inte bryr sig om vilt, men jag jagar ju inte..men jag har nog de som skulle vilja dra efter, men sedan vet de nog inte vad göra..Så förhoppningsvis inga vildsvin i min väg..


Av Lena Persson - 9 december 2008 23:36

Blir bara lite uppdatering på valpbilder. På fredag är det dags att först åka och träffa vargarna i kolmården, sedan utbildning i Enköping hela helgen, i helgen blir det olika aktiveringar och spårning.

Av Lena Persson - 5 december 2008 22:57

De leker för fullt, hoppar och skuttar.Ett par försöker sig på att klättra med. Till och med Safiiri tyckte att det skulle lekas när de var ute idag, hon bjöd upp till lek flera gånger. det där med att vara ute det är skoj, även om det är blöt och geggigt.

Diva kommer att flytta till Hultsfred, så henne kan man ju ha lite chans till att se framöver.

Har börjat fixa lite med en ny hemsida, men kan inte bestämma mig för vilken. Så nu har jag 2 stycken på testning..har bara börjat med dem, och jobbar i helgen, så då händer det inget med dem.

Lite bilder från dagen.


Av Lena Persson - 2 december 2008 22:25

Så det kommer lite nya bilder, nu har de fått flytta in i stora rummet från sovrummet, och valphagen har kommit fram. För nu är de aktiva, har börjat äta lite smått i helgen och de bara älskar det..

Själv har jag varit iväg till Enköping i helgen, har varit en intensiv, kul men jobbig helg. Vi fick köra lite "kurs" utan hundägare på lördagen och med på söndagen. Plus att vi körde redovisningarna på sjukdomarna i helgen, massage och streching, fick sjukvårdslära till oss, en fullspäckad helg..men nycket nyttigt.

fick till mig igen att från den 1 januari 2008, så går tillverkarna av vaccin ut med att man bara ska ge valparna en spruta och det är den vid 12 veckor. Det är helt onödigt att ge den vid 8 veckor, de har skydd från mamman då.

Har frågat några veterinärer innan den här helgen hur de ställer sig, alla har sagt att de tycker att det är helt fel, men ger bara för att alla vill det. och jag har själv trott att den var jätteviktig.

har tagit kontakt med SKK idag, och fick till svar att det var helt rätt som veterinärena sa. SKK har inget krav att valparna ska vara vaccinerade vid 8 veckor, och enligt SKK så kunde inte tillverkarna av vaccinet ge någon garanti att det gjorde någon nytta förre 10 veckors ålder..så hur ska man göra, känner mig lite kluven, tycker att det är vansinnigt att trycka i valpen något som är onödigt, och när jag fick till mig att vi gjorde vaccineringen 2 gånger var för att det inte räcker med den första vaccineringen eftersom den är onödig???Någon som har svaret. Och det är inte för pengarna man besiktar, chippar och sånt samtidigt så det går på ett. För vaccinering är ingen stor kostnad, det är bara att jag reagerar på varför man trycker i en hund något som är onödigt, kan inte låta bli att fundera på det.

Hade en ledig dag igår när jag skulle hinna allt och lite till, lade några spår, sedan var det in till Vimmerby för att köpa foder till hundarna.Plus att jag tränade 2 praktikhundar också på kvällen.

Idag var jag upp och ut med hundarna vid 4.30, Anders började före 6 och jag trodde att jag skulle börja 7. Men jag hade sett fel så jag började vid 8. För en gång skull så gick jag och lade mig en timma. När jag kom upp vid 6.30 så visade Simon mig att vi inte hade något vatten..Inte en droppe i kranarna??  Det hade fungerat på morgonen. Ringde till jobbet vid 7 och hörde mig för hur många vi var inne den dagen, om jag kunde komma senare, som skönt var så var de inne tillräckligt för dagens arbete, och mina underbara arbetskamrater fixade det så jag fick en ledig dag för at fixa med vattnet..Vad skönt det är med Time Care, i och för sig, jag får jobba in de här timmarna en annan gång..men det fanns utrymme idag..Och han som fixade rören kom nästan med en gång..inte för jag tror att det håller sig länge, vi får nog börja tänka på att byta ut lite pumpar och sånt, om det inte vill sig illa att så vi måste gräva ny brunn..men nu var det något överslag, inte för jag begriper mig på det men det hade något samband med hydrofonen och pumpen.

Nu är det bäst att krypa i säng, även om jag börjar senare imorgon med..så känner jag av att jag fortfarande är trött efter helgen.  Så på så vis var det skönt med en extra ledig dag, det behövdes.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lenas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards