Direktlänk till inlägg 20 september 2008

Lite bilder från dagens utbildning..

Av Lena Persson - 20 september 2008 21:17

Idag har det varit en heldag med klickers, och då pratar vi heldag. Har varit väldigt bra hela dagen.


 Vi har använt targetstick, postit och targetplatta, bara för att få lära oss, hur och varför.


Conti är ju inte den mest intresserade hund att träna, när han har fixar det ett par gånger så var han nöjd. Men han vet iallafall att klick betyde belöning, det fastnade.


Men förstår att trycka på något finns inte med i hans värld. Om han är i ett rum och dörren är halvt stängd, så går han ju inte genom den förrän, någon öppnar den helt. Och när han inte trycker på dörren för att få upp den så är det ju lite överkurs att trycka på en postit för att det ska hända något...men man vet aldrig..Men det som funkade bäst var targetstick.


Men jag skulle gärna vilja åka uppåt landet där de har kurser, som går ut på att träna med höns. Den kursen ska vara väldigt bra. Men det får väl bli nästa år i så fall.


Sätter in lite bilder från dagen på en del av hundarna, som var med idag, glömde kameran, så det blev med mobilen bilderna togs.


Fick höra igår något från en tjej som jobbar på djursjukhus, att från första januari i år, var rekommentionen från tillverkarna av vaccinet man ger valparna vid åtta veckor inte skulle ges, det var också prat om att, längre fram, inte ge vid tolv veckor, men den är kvar ännu..men i en förlängning så ska hundarna ha första sprutan vid ett år. Men det var bättre att ta första vid tolv veckor och inte vid åtta. För hundar som har diat har ett medfött skydd.


 Men det var ju lite av det man hörde från Finland för flera år sedan, de ligger före i det.


 Men som den tjejen sa, om man skulle sälja valpar och säga det här, så skulle ju ingen tro på det, utan tro att det vore för att "slippa" en utgift,

och att det inte vore seriöst.


Och jag skulle nog tänkt så om jag inte hade någon information om det, men nu börjar jag tänka i de här banorna, varför???är det inte bra att vaccinera? kan det skada? Ibland är det bra att inte veta, för när tillverkarna av vaccinet går ut med det så.


Har pratat med dem hemma ikväll, Bamse har visst gjort sig illa. Hoppas att det fixar till sig.


Men jag har kollat av lite mer av Enköping ikväll, tillsammans med Conti..Han har mycket att utforska. På morgonen när vi var ute, så hoppade det upp en hare en halv meter framför honom, han reagerade inte ens, för då var näsan inne på något annat. Ikväll har han haft näsan lite högre upp, det fanns ju lite mer att kolla i stan.


Jag har haft tid att plugga lite på mina uppgifter, som tur är, så jag blir färdig till på måndag. Ikväll och natt så är det bara Conti och jag här, förra natten var vi några fler, men det är ju bra, då kan jag plugga utan at känna mig osocial..


Nu ska vi ut en liten sväng, sedan dusch och försöka sova lite, det blir en intensiv dag i morgon, teori fm, sedan praktiska övningar på eftermiddagen. 

Igår kväll höll vi på och träna in positv och negativ förstärkning och positiv och negativ bestraffning, vad som är vad och för vem...vi fick uppgifter om det på morgonen, det var att tänka till direkt. Men det kommer att komma på provet, så det är bara att försöka få in det så det fastnar.

Hur det nu ska gå till.


 
 
Cecilia

Cecilia

21 september 2008 14:46

Vad kul att du fått mer kött på benen när det gäller klicker träning. Enligt mig är det ju den underbaraste träningsform som finns. Ska du åka upp och chicken camp nästa år så säg till mig för det vill jag med.
Kram
från Malmö

http://www.ciashundar.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Persson - 10 augusti 2014 21:21

efter Contis dotter Besutys dotter Tua finns hos Jessica, några riktiga små godingar. här kommer lite bilder på dem,hon har några kvar som letar nya hem, leveransklara den 1 september.                   ...

Av Lena Persson - 3 februari 2014 11:19

har legat nere med bloggen under en väldigt lång tid, inte för att inget har hänt, utan mer att det har hänt lite väl mycket både på det privata, personliga och hundarna. det finns mycket som har prio ett i sådana lägen. men nu hoppas jag att jag kan...

Av Lena Persson - 5 april 2013 22:14


men ni ska veta att vi finns för er och våra tankar idag har varit hos er. Flingan som har bott i Norge förolyckades idag. Vi är tacksamma för att hon har fått bott hos er och haft ett innehållsrikt liv och vara älskad även om det blev ett kort liv, ...

Av Lena Persson - 31 december 2012 18:54

om man tänker tillbaka på 2012 så har det varit ett jobbigt hundår, började året med att Birba blev sjuk och vi fick ta bort henne i januari, sedan i maj tog vi det beslut som vi hade haft över oss länge och Bamse fick somna in. Tyvärr så vet vi att ...

Av Lena Persson - 26 december 2012 20:07

känns det som det har varit länge på alla fronter. Vill mycket men tiden räcker inte till, mycket på grund av att dagsljuset inte finns så det är att träna inne mycket nu och hitta på lite olika saker för att se om det funkar eller inte.. Devi...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lenas gästbok


Skapa flashcards