Alla inlägg under mars 2008

Av Lena Persson - 17 mars 2008 11:33

Men väldigt kul och givande.

Men det började inte så bra, jag startade nog vid kvart över 4 på morgonen på fredagen, och fram till, där jag svängde av mot Landvetter, Partille.Det gick bra..men sedan hade jag skrivit en vägbeskrivning därifrån till Utby, där kursen skulle vara. Men jag och vägar..

Anders syster Anette hade sagt den till mig, och den stämde men det gjorde inte min hjärna, den svängde lite.( Hjärnan) jag blandade ihop höger o vänster, tänkte helt fel.. så jag fick ringa Anette så hon fick lotsa mig rätt en bit, men när jag kom fram där jag skulle ha hört av mig till henne igen, så tänkte jag ( eller inte), att det måste nog vara här jag skulle vänster, men det var rondellen efter!! så vid 8-tiden på morgonen var jag på väg in till Göteborg stad.

Kändes inte som någon höjdare, men jag är ju så van att köra fel, så det är ju inte lönt att stimma upp sig, för det har jag sagt sedan jag fick körkort, att någonstans kommer man ur det.. och när det började stå Oslo el. Malmö så svängde jag av på en väg som kändes som ett bättre altenativ, och jag kom ut på den vägen jag var innan jag svängde, så det var en omväg på minst 40 min..men jag kom fram till sist fast en kvart försenad.

Men kursen var jättebra och alla som var med var bra, kände direkt att man kunde prata med alla, och en väldigt bra lärare, som lärde ut begripligt.

Hade sedan en sådan tur att en tjej, Linda från Kävlinge hade en stuga på den campingen som jag hade hotellrum. Så jag kunde åka efter henne till hotellet. Sedan kom jag ut lite på kvällarna när jag följde med henne och Valter ut på promenad, Valter var en jättetrevlig hund som är så lik min Conti men större. Tack för sällskapet Linda.

Såp nu måste jag bestämma mig snabbt om jag ska gå fortsättningen i april eller vänta till i höst platserna tar ju slut snabbt, men det är om allt hinner sjunka in och om jag hinner praktiksera på 10 hundar innan dess. Och lära mig alla latinska namn.

Men är det någon om ett par veckor som törs låna ut sin hund för en stunds massage så finns jag här, det kostar inget, men jag måste ha 10 pratiktimmar innan nästa kurs av lite olika raser. Och fortsätter jag så är det 80 timmar som gäller.

En till trevlig tjej på kursen ( var bara trevliga människor där) Madeleine hörde av sig förut, hon bor utan för Göteborg, att det snöade för fullt och var ca, 15 cm snö idag, skönt att den väntade till idag ( snön). Måste bara tipsa om Madeleines webshop, med hundsaker..

www.vovvens.se

Hade tur på hemvägen det var en tjej från Gislaved med, så jag kunde följa henne ut till "rätta" vägen..Måste bara säga att nästan alla hade gps, får nog skaffa en , men när de sa att den sa ifrån att man hade kört fel, så undrar jag, om inte, den jag skaffar får kortslutning rätt snart.

Men allt var bra, för att inte tala om hotellrummet, det var kanon..som sagt allt löser sig även om det inte känns så. Men nu har jag blivit lite nyfiken på några andra utbildningar.. det är bara att få ihop allt..

Och ett stort tack till alla ni som tog hand om en förvirrad lantis..


Av Lena Persson - 13 mars 2008 20:29

lite har löst sig sedan igår..men den på turistbyrån jag pratade med, för ett par dagar sedan ger jag inte så mycket för..enligt henne fanns det inget någonstans..på grund av alla mässor..det var inte mycket som fanns för en person..men lite och dyrt.

Men idag kom jag på att jag kunde kolla på ett ställe som vi hade campat på ,någon gång på 80-talet..Och de hade växt sedan dess, det fanns vandrahem och hotell nu med..

Men det fanns inget hotellrum förrän imorgon, så jag får ta Anders bil upp tidigt imorgon bitti..för det fanns inget tåg som funkade, och inte hem heller på söndag..

Bil, ja var inne i Vimmerby en sväng idag och gick ner till Holmströms för att höra hur det var med min bil, DE HADE INTE FÅTT DELEN ÄNNU..Anders höll på att gå i taket..om vi kunde få min bil veckan efter påsk, var det bra..

Ställer till mycket besvär, jag ska iväg och veterinärbesikta valpar, ge sprutor och chippa på onsdag, Safiiri o Nova ska ha den andra rabbiessprutan, och har ingen bil..men det får väl lösa sig på något sätt, det är nästa veckas problem. Till jobbet får jag väl ta cykeln, det är ju lite över halvmilen, plus allt jag får trampa under dagen, men det ska jag väl överleva..

Fick mail från Kjell som håller i MH i Ronneby i maj, förhoppningsvis följer Cecilia med.

Kristina som har Denver skickade lite nytagna bilder på honom..Han är så fin, de verkar trivas bra ihop. Har fått lov att sätta ut bilderna, visst är han snygg..

Nej, nu är det nog dags för sängen..om jag ska upp vid 3-tiden imorgon..Tänker på en nära vän som idag fick reda på att hennes lapphund hade flera tumörer, hon är bara 10 år, ingen ålder på en lapphund..Det finns inga ord somm tröstar när man får reda på det, det gör för ont, hoppas att ni får en bra tid en stund till..



Av Lena Persson - 12 mars 2008 22:09

Har ringt runt sedan i mitten av förra veckan om boende i Göteborg, fick ju inte reda förrän då, vart jag skulle..men det verkar kört, finns inget att uppbringa..men än har jag inte gett upp, ska kolla lite till imorgon..men betala 7-8000 för tre nätter kan jag inte..och det var en träsäng man fällde ut från väggen, det pallar inte min rygg.

Är det jämt en massa mässor i Göteborg??

Har inte fått min bil ännu, har inte ens hört något om den, törs inte tänka på vad den går på.

Men det mesta brukar lösa sig i slutändan..så vi får se, det dyker säkert upp något imorgon..


Av Lena Persson - 9 mars 2008 21:53

vad fort tiden går... på förmiddagen var carusos nya husse o matte här, alltid kul..

sedan sedan blev det att fixa lite mat o så, Anders åkte iväg o jobba.

Och jag gav mig ut och lade spår.. eftersom jag visste att jag inte ska var hemma så mycket de närmaste dagarna, så ville jag lägga ett spår till alla hundarna, så det har blivit ett par mil idag..men Martin gick spåret med Saga o Humlan o Simon gick spåret med Birba.. så jag behövde inte gå med alla, men eftersom jag hade lagt på fyra olika ställen så var det ju lite transport sträckor med att gå..så det blev några långa o några mellan o ett par korta..men idag snitslade jag ordentligt.

Har försökt ordna boende till nästa helg..men har inte lyckas ännu.. men något finns det nog det är bara det at jag vill ha ett nära och de skulle höra av sig om det förrut, men jag får försöka imorgon igen..

nej,nu är det dusch o sängen..


Av Lena Persson - 8 mars 2008 20:50

Varit fullt upp hela dagen, idag med. Men det är inte mycket mer än hundarna jag har hunnit med.

Det har varit en jämn ström av besökare hela dagen, av vänner o arbetskamrater med familjer.

Jag hörde av Linda som har haft Denver idag, hon hade varit tvungen av personliga orsaker, omplacera honom. Men jag har pratat med Denvers nya ägare och det verkar fungera bra på alla sätt..

Har inte fått min bil tillbaka ännu, delen som de väntar på, ska skickas från Hannover, men hur långt den har kommit vet jag inte, för till Vimmerby hade den inte kommit ännu.

Tog lite bilder på valparna ute idag, de klättrar och hoppar och skuttar överallt..men efter flera timmar ute sover de gått i flera timmar..en bild är från igår kväll när de var och sprang runt i huset, Columbus hittade Haiwas korg och lade sig för att sova i den, Haiwa tyckte det var lite trångt sedan..

Tänkte jag skulle lägga spår till nästan alla hundarna imorgon, det blir lite dåligt med det i slutet av veckan, för på torsdag åker jag till Göteborg..

Av Lena Persson - 6 mars 2008 22:06

Idag har jag varit i Ljungby på ögonlysning, med Humlan o Bamse. Det var ok på båda. Skönt.

Annars så är nästan alla hundarna på gång eller mitt i löp.Jag undrar när jag ska komma till och röntga Saga, hon löper var tredje månad, jag får nog vara snabb och ta det direkt  en månad efter löpet...För hon hänger på alla löp. Har inte varit med om någon hund som löper så ofta..Men helt klart är att jag inte kommer att ha med någon hund till Göteborg nästa helg, utan jag får köra utan.

Har fått ett par bilder som Cecilia tog förra helgen, det är på Haiwa o Bex och på Bex och valparna, sedan är det en bild Emma tog på Bex..

Hoppas att min bil är färdig imorgon, har inte hört något idag, men igår hade inte delen kommit, men jag fick låna en helt ny merca istället, så nu vill jag "nästan" inte ha tillbaka min, för den här var skön att köra..

Av Lena Persson - 4 mars 2008 21:57

besök av sin nya husse o matte. De hade med sin vuxna hund, Samejäntans Kianah så hon skulle få träffa den lilla, bilder följer..

annars tycker jag att jag har hållit på och bokat tider och ändrat tiden för möten, kurser och dyligt hela dagen, allt verka ska hända nu..

 Förhoppningsvis ska jag få hämta min bil imorgon, och det är ingen billig historia, men annars vet jag inte hur jag ska få ihop det, för på torsdag morgon ska jag åka till Ljungby för att ögonlysa ett par av hundarna. Och det är lite svårt att göra det utan bil.

Har inte bokar resa eller boende i Göteborg nästa helg, vet inte ens vart jag ska. Men det löser sig förhoppningsvis, det brukar det göra..Har fått in en vikarie för mig, för det är min jobbarhelg. Känner ingen av de andra deltagarna men såg att  det var ingen här ifrån. Men ska bli spännade och se om det går att få in något som jag kan använda sedan..

Har varit en sväng till Västervik i eftermiddagen, till jami hundsport för att köpa klämmor och snitslar till att markera med när vi är ute och spårar. Glömde att jag behövde koner men det blir väl fler gånger.. 


Av Lena Persson - 3 mars 2008 22:41

Emma Johansson och hennes mamma Monica, Trelleyckans kennel. Var här i lördags och kollade på valparna och Emma tog massor med kort, som hon har skickat. Och jag tycker att hon har tagit väldigt bra kort, jag har fått lov att visa dem..

Det har varit en rolig helg som har gått för fort.. Cecilia, Liz och Mikael från Malmö var här Fredag till söndag, jätte kul att ha er här..Vi hann med att gå några spår och Bex är duktig..Jag får lägga ett till honom på långfredagen, som han får gå innan ni åker hem..

Martina och hennes kompis Anna var också här fredag till söndag, så hon fick också gosa lite med valparna..Och vi fick se henne lite..

Cecilia och jag gick spår både lördag och söndag, sedan hann jag lägga ett par spår åt Carola, som hon gick med Kolita och Ceasar..De var också jätteduktiga och gillade det med..

På söndagen kom det folk hela dagen, så det var fullt upp..

Valparna har hunnit bli lite över 5 veckor, vet att det är bara 3 veckor, ja inte ens det när de är leveransklara, men kan inte riktigt tro att det är så snart..men mycket händer med dem nu..

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lenas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards